De vraag


Wij willen de buitenwereld laten zien hoe de grootste gevangenis van Nederland gedetineerden helpt bij hun terugkeer op de arbeidsmarkt. Nieuwe medewerkers willen we daarnaast een goed beeld geven van de werkomgeving en alle faciliteiten binnen de muren van Justitieel Complex Zaanstad.

De oplossing


Een 360º website waar medewerker Jeroen je meeneemt voor een online rondleiding door het arbeids- en opleidingsgedeelte van JC Zaanstad. Aan de hand van 360º beelden en hologram video’s krijg je een goed beeld van de diversiteit aan werkzalen waar gedetineerden begeleid worden naar een succesvolle terugkeer in de maatschappij.

Ontdek bijvoorbeeld de werkzaal waar de ‘BakFiets’ wordt gemaakt. Of ontdek hoe gedetineerden de bonen voor Bajes Bakkie branden in de koffiebranderij en hoe in naaiatelier ‘De Klos’ vakkundig tassen in elkaar worden gezet. Alle informatie wordt op een intuïtieve en visuele manier aangeboden. Van de welkomstvideo tot en met de werken-bij pagina met een overzicht van actuele vacatures. Deze website is onderdeel van de landelijke website www.In-Made360.nl

Conceptontwikkeling, projectmanagement en al het (360º) beeldmateriaal door mijzelf. De 360º portal is custom-made ontwikkeld door Youreka.

360º Experience

De impact


Deze 360º website geeft een realistisch beeld van de werkzaamheden binnen de muren van een gevangenis. Gedetineerden gebruiken de website dan ook om potentiële werkgevers te laten zien welke vaardigheden ze hebben opgedaan tijdens hun detentie.

Daarnaast wordt deze 360º website ingezet voor arbeidsmarktcommunicatie van JC Zaanstad zelf. En natuurlijk biedt de site buitenstaanders een mooi inkijkje in deze anders gesloten omgeving.

Koffiebranderij

Werkzaal Fietsen

Klantervaring


“Naar aanleiding van de eerdere samenwerking hebben we Ivo gevraagd onze 360º website een grote update te geven. Het contact met Ivo verloopt prettig en soepel. Afspraken zijn snel gemaakt waarbij Ivo flexibel en pragmatisch te werk gaat. Het resultaat mag er zijn! We hebben al veel leuke en positieve reacties ontvangen, waarbij collega vestigingen ons voorbeeld willen volgen.

Martijn Baar, Justitieel Complex Zaanstad
Hoofd Arbeidsbedrijf

Wasserij

Winkel

Partners


Meer werk