De vraag


Hoe kunnen we de maandelijkse voorlichtingsavonden van Rondom Zwanger over bevallen in een moderner jasje steken en de informatie van alle betrokken zorgverleners in de regio (verloskundigen, gynaecologen, kraamzorgorganisaties en consultatiebureaus) samenbrengen in één omgeving?

De oplossing


Als oplossing voor deze veelomvattende vraag heb ik een interactief 360º voorlichtingsplatform ontwikkeld. Alle informatie rondom de bevalling samengebracht in één visuele 360º omgeving.

Vanaf de eerste weeën bij een thuisbevalling tot en met een medische bevalling of keizersnede in het ziekenhuis. In heldere stappen word je meegenomen door de online presentatie. Je bent daarbij steeds het middelpunt en kunt overal 360º rondkijken. Zo kun je bijvoorbeeld al zien hoe een bevallingskamer er uit ziet en welke apparatuur aanwezig is.Alle informatie wordt intuïtief en visueel aangeboden, bezoekers vinden zo snel wat ze zoeken. Van video’s over pijnbestrijding tot een overzicht van alle folders.

Conceptontwikkeling, projectmanagement en al het (360º) beeldmateriaal door mijzelf en de 360º portal is custom-made ontwikkeld door Youreka.

360º Voorlichting bevallen

De impact


De maandelijkse voorlichtingsavonden zijn overbodig geworden. Zwangeren en hun omgeving kunnen nu op hun eigen moment informatie opzoeken en nog eens nalezen.

Alle verloskundigen, gynaecologen van het Spaarne Gasthuis, kraamzorgorganisaties en consultatiebureaus in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en Bollenstreek gebruiken nu dezelfde online voorlichting. Dit maakt de voorlichting efficiënter en zorgt voor minder vragen bij zwangeren.

Thuisbevalling
Poliklinische bevalling

Klantervaring


Met Ivo Vrancken aan een project werken voelt eigenlijk niet als werk. Het is een creatieve reis, waarbij hij, samen met ons als opdrachtgever, zoekt naar de beste optie om informatieoverdracht en voorlichting aan onze patiënten zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het resultaat is aanbevelenswaardig!

Mirjam Zandstra, Spaarne Gasthuis
Gynaecoloog

Medische bevalling

Consultatiebureau

Partners


Meer werk