De vraag


Gedetineerden in Nederland werken tijdens detentie bij In-Made, de penitentiaire productiebedrijven van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Door productiewerk leren gedetineerden nuttige werknemersvaardigheden die hen helpen bij de terugkeer op de arbeidsmarkt. We willen de diversiteit aan werkzaamheden onder de aandacht brengen bij het grote publiek middels een digitale rondleiding.

De oplossing


Voor alle 22 gevangenissen in Nederland ontwikkelde ik samen met DJI het 360º platform www.in-made360.nl. Deze 360º website biedt een totaaloverzicht van alle soorten werkzalen en werkzaamheden die binnen de beveiligde muren worden uitgevoerd. Bezoekers kunnen online in 360º bijna 100 verschillende werkzalen bezoeken in alle gevangenissen van Nederland. Van de bakkerij in JC Zaanstad, de keuken in PI Grave tot de metaalafdeling van PI de Schie en de werkzaal textiel van PI Nieuwersluis.

360º Experience - www.in-made360.nl

De impact


Het 360º platform www.in-made360.nl geeft een realistisch beeld van wat “werken binnen detentie” werkelijk betekent. In-Made360 verbreedt de vaak achterhaalde beeldvorming dat gedetineerden alleen wasknijpers in elkaar zetten. Ook wordt het 360º platform het zeer succesvol ingezet als direct marketing tool voor de productiebedrijven van alle Nederlandse gevangenissen.

Locaties


Diensten


Uitgelicht


Klantervaring


“Vanuit onze behoefte om opdrachtgevers en andere shareholders een objectief beeld te geven van “werken in detentie” en onze gedetineerde medewerkers, kozen we voor een 360º oplossing.

Ivo Vrancken Beeldmaker onderscheidde zich bij de verkenning van mogelijke partners direct. Hij gaf niet een standaard offerte en stelde van zijn kant randvoorwaarden aan een samenwerking: niet even snel wat bouwen, maar een langdurige relatie. Beter vanuit een basis groeien dan gelijk iets groots optuigen. Het resultaat: www.in-made360.nl.

Inmiddels heeft In-Made360 nieuwe mogelijkheden gekregen en geeft het niet alleen een inkijkje in de gevangenissen in Nederland. Het is het ook ons hulpmiddel bij direct marketing en binnenkort zijn al onze producten er te vinden in de online productcatalogus.

Nieuwe uitbreidingen staan nog op de planning, waarbij bezoekers, stap voor stap in 360º beelden worden meegenomen door het hele detentieproces. Gevangenissen kunnen intimiderend zijn, daarom denken we aan bezoekinformatie voor familieleden van gedetineerden. Zodat zij thuis kunnen voorbereiden op hun bezoek aan de gevangenis.

Ivo Vrancken verzorgt tevens het beheer van onze site en door de regelmatige contacten houden we voeling met de steeds weer nieuwe mogelijkheden van 360º.”

Frank Becker Manager marketing & sales
Penitentiaire productiebedrijven Dienst Justitiële Instellingen

Bakkerij

Metaal

Keuken

Textiel

Partners


Meer werk