De vraag


Wij willen graag voorlichtingsmateriaal om zwangeren te informeren over bevallen via een keizersnede en onze samenwerking Rondom Zwanger* onder de aandacht te brengen.

De oplossing


Na een aantal inventariserende gesprekken hebben wij een frisse en heldere beeldtaal ontwikkeld in de kenmerkende huisstijl van Rondom Zwanger. Met als eindresultaat een stripverhaal, een animatie ‘Hoera, ik ben zwanger’ en de video ‘Bevallen via een keizersnede’.

* Rondom Zwanger is het samenwerkingsverband van alle verloskundigen, gynaecologen van het Spaarne Gasthuis en kraamzorgorganisaties in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en Bollenstreek.

Video - Bevallen via een keizersnede

De impact


Zwangeren en hun partners ontvangen nu in een eenduidige beeldtaal informatie over een keizersnede. Daarmee is het duidelijker wat hen te wachten staat en dat scheelt veel telefoontjes. Daarnaast hebben we helder gemaakt wat de Rondom Zwanger samenwerking biedt aan zwangeren. Waardoor meer mensen hun weg vinden naar Rondom Zwanger.

Animatie - Gefeliciteerd, je bent zwanger!

Klantervaring


Met Ivo Vrancken aan een project werken voelt eigenlijk niet als werk. Het is een creatieve reis, waarbij hij, samen met ons als opdrachtgever, zoekt naar de beste optie om informatieoverdracht en voorlichting aan onze patiënten zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het resultaat is aanbevelenswaardig!

Mirjam Zandstra, Spaarne Gasthuis
Gynaecoloog

Stripverhaal - Gefeliciteerd, je bent zwanger!

Partners


Meer werk